Recipes
Ingrediente (2 Porţii)
- 1 ceapă
- 400 g varză dulce
- 3 linguri ulei de măsline
- 150 g orez risotto
- 100 ml vin alb
- 300 ml supă de legume fierbinte
- Sare
- Piper
- 40 g măsline negre
- 60 g brânză tare rasă
- 2 linguri asmăţui tocat
- 2 linguri frunze de pătrunjel tocate
Valori nutriţionale (per porţie)
Calorii611 kcal
Grăsimi37 g
Sodiu268 mg
Carbohidraţii51 g
Proteine17 g
Fosfor423 mg
Potasiu489 mg
Conţinutul de lichid350 ml
Instrucţiuni
1. Tăiaţi ceapa cubuleţe. Curăţaţi varza şi tăiaţi-o în jumătate pe lungime. Îndepărtaţi cotorul şi tăiaţi varza în bucăţi.
2. Încălziţi uleiul de măsline şi prăjiţi ceapa până când devine pală. Adăugaţi orezul şi fierbeţi-l la abur până devine transparent. Stingeţi cu vin alb şi amestecaţi până când tot lichidul a fost absorbit. Adăugaţi varza şi 150 ml de supă de zarzavat fierbinte. Condimentaţi cu sare şi piper. Fierbeţi încă 15-18 minute adăugând treptat 200+300 ml de supă de legume fierbinte.
3. Tăiaţi măslinele (fără sâmburi) în jumătate pe lungime. Adăugaţi măslinele, brânza rasă şi ierburile tocate la risotto.