Recipes

Iaurt cremos înghețat

Iaurt cremos înghețat

uşoară
stadiu CKD: Colesterol
Origine: Germania

Ingrediente (8 Porţii)

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii188 kcal
Grăsimi11 g
Sodiu26 mg
Carbohidraţii19 g
Proteine2 g
Fosfor48 mg
Potasiu84 mg
Conţinutul de lichid48 ml

Instrucţiuni

Introduceți smântâna și zahărul într-o cratiță și încălziți până când zahărul se dizolvă. Îndepărtați de pe foc și lăsați să se răcească, amestecând în permanență. Amestecați iaurtul cu coniacul/lichiorul de portocală.

Congelați într-un aparat de făcut înghețată, dacă aveți un astfel de aparat. În mod alternativ, așezați amestecul într-un recipient închis ermetic în congelator și amestecați cel puțin o dată pe oră timp de 5-7 ore pentru a asigura faptul că amestecul are o textură densă și cristalele de gheață sunt uniforme.  

Sfaturi nutriţionale

Dacă vă place iaurtul înghețat mai puțin dulce, adăugați o cantitate mai redusă de zahăr.

Puteți conferi un plus de aromă iaurtului înghețat cu ajutorul fructelor. Printre fructele proaspete potrivite pentru probleme renale se numără: căpșunele, afinele, merișoarele, perele și merele. O mână de fructe de pădure pe zi pentru pacienții dializați.

Ca alternativă simplă, puteți congela un iaurt în ambalajul său. Introduceți cu atenție un bețișor pentru bomboane (din lemn sau plastic) în centrul recipientului închis și introduceți la congelator. De îndată ce iaurtul este congelat complet, îndepărtați folia și ambalajul pentru o gustare revigorantă. Poftă bună!