Recipes

Ingrediente (16 Porţii)

Foile de tort:

  • 300g unt, moale
  • 450g zahăr pudră
  • 7 albuşuri, la temperatura camerei
  • 350g făină pentru prăjituri
  • 4 linguri praf de copt
  • 225 g apă
  • 2 linguriţe zahăr vanilat
  • 1/2 linguriţă extract de migdale 

Umplutura:

  • 570g căpşune feliate
  • 140g zahăr
  • 2 linguri lapte degresat evaporat
  • 230g brânză cremă, degresată
  • 3 linguri suc de portocale
  • 250 g frişcă
  • 2 linguri migdale feliate, prăjite

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii480 kcal
Grăsimi25 g
Sodiu134 mg
Carbohidraţii57 g
Proteine7 g
Fosfor137 mg
Potasiu178 mg
Conţinutul de lichid899 ml

Instrucţiuni

Preîncălziţi cuptorul la 350°. Bateţi zahărul şi untul la viteză medie cu un mixer electric până când se face spumă. Adăugaţi treptat albuşurile, câte o treime, bătând bine după fiecare adăugare. Cerneţi împreună făina şi praful de copt; adăugaţi treptat la amestecul din unt alternativ cu apa, începând şi terminând cu amestecul din făină. Amestecaţi în compoziţie vanilia şi extractul de migdale. Turnaţi aluatul într-o formă unsă şi tapetată cu făină în formă rotundă. Coaceţi la 350° timp de 22-25 minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. Răciţi în cuptor timp de 10 minute; scoateţi-o din cuptor şi răciţi-o de tot (30 de minute). Combinaţi căpşunile şi 50 g zahăr într-un bol mic; acoperiţi şi lăsaţi deoparte 1 oră. Combinaţi 100 g zahăr, lapte şi brânză cremă într-un bol mediu; bateţi la viteză medie până devine moale. Tăiaţi tortul orizontal în 3 straturi folosind un cuţit; puneţi stratul de jos cu lateralul în sus pe un platou. Aplicaţi cu pensula 1 lingură de suc de portocale şi întindeţi jumătate din amestecul de brânză peste tort. Puneţi o treime din căpşune peste acest amestec folosind o lingură. Repetaţi straturile, terminând cu tortul şi sucul. Întindeţi frişcă deasupra şi pe lateralul tortului. Acoperiţi; daţi la rece 30 de minute. Aranjaţi căpşunele rămase deasupra tortului înainte de a servi; presăraţi migdale.