Recipes
Ingrediente (16 Porţii)
Foile de tort:
- 300g unt, moale
- 450g zahăr pudră
- 7 albuşuri, la temperatura camerei
- 350g făină pentru prăjituri
- 4 linguri praf de copt
- 225 g apă
- 2 linguriţe zahăr vanilat
- 1/2 linguriţă extract de migdale
Umplutura:
- 570g căpşune feliate
- 140g zahăr
- 2 linguri lapte degresat evaporat
- 230g brânză cremă, degresată
- 3 linguri suc de portocale
- 250 g frişcă
- 2 linguri migdale feliate, prăjite
Valori nutriţionale (per porţie)
Instrucţiuni
Preîncălziţi cuptorul la 350°. Bateţi zahărul şi untul la viteză medie cu un mixer electric până când se face spumă. Adăugaţi treptat albuşurile, câte o treime, bătând bine după fiecare adăugare. Cerneţi împreună făina şi praful de copt; adăugaţi treptat la amestecul din unt alternativ cu apa, începând şi terminând cu amestecul din făină. Amestecaţi în compoziţie vanilia şi extractul de migdale. Turnaţi aluatul într-o formă unsă şi tapetată cu făină în formă rotundă. Coaceţi la 350° timp de 22-25 minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. Răciţi în cuptor timp de 10 minute; scoateţi-o din cuptor şi răciţi-o de tot (30 de minute). Combinaţi căpşunile şi 50 g zahăr într-un bol mic; acoperiţi şi lăsaţi deoparte 1 oră. Combinaţi 100 g zahăr, lapte şi brânză cremă într-un bol mediu; bateţi la viteză medie până devine moale. Tăiaţi tortul orizontal în 3 straturi folosind un cuţit; puneţi stratul de jos cu lateralul în sus pe un platou. Aplicaţi cu pensula 1 lingură de suc de portocale şi întindeţi jumătate din amestecul de brânză peste tort. Puneţi o treime din căpşune peste acest amestec folosind o lingură. Repetaţi straturile, terminând cu tortul şi sucul. Întindeţi frişcă deasupra şi pe lateralul tortului. Acoperiţi; daţi la rece 30 de minute. Aranjaţi căpşunele rămase deasupra tortului înainte de a servi; presăraţi migdale.