Recipes
Ingrediente (4 Porţii)
Pentru o tavă pentru tartă cu diametrul de 23 cm (3-4 porții)
Pentru aluat:
- 200 g făină, tip 550
- 1/2 lingură sare
- 100 g unt rece 60 g apă rece
- 1 lingură de oțet
Topping:
- ½ dovleac mic hokkaido (450 g miez)
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri de miere
- Sare
- Piper
Umplutură:
- cimbru proaspăt (2 rămurele)
- 100 g brânză proaspătă de capră (45% GSU)
- 3 ouă (mărimea L)
- Sare
- Piper
- Ardei Cayenne
- 20 g fistic nesărat
Valori nutriţionale (per porţie)
Instrucţiuni
Amestecați făina cu ½ linguriță de sare, adăugați spirale de unt.Mărunțiți fin folosind degetele până când nu mai rămân bucăți mari de unt.
Adăugați oțet și apă, amestecați și frământați manual o scurtă perioadă de timp până când obțineți un aluat fin.
Adunați-l sub forma unei sfere și lăsați-l la frigider timp de 30-60 minute.
Preîncălziți cuptorul la 200 °C. Îndepărtați coaja dovleacului hokkaido, îndepărtați semințele incluzând miezul moale care înconjoară semințele și tăiați miezul dur (aprox. 450 g) în felii fine.
Amestecați uleiul de măsline, mierea, sarea și piperul într-un bol, adăugați bucăți-le de dovleac și amestecați-le bine cu marinata. Apoi așezați feliile pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt și coaceți timp de 20 minute în cuptorul preîncălzit. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească în tava de copt.
Ungeți forma pentru tartă cu unt și întindeți aluatul rece între două straturi de hârtie de copt până când este subțire. Aplicați în forma de tartă aluatul, introduceți de câteva ori vârful unei furculițe în aluat și acoperiți cu o foaie de hârtie de copt. Aplicați câteva boabe de leguminoase uscate sau boabe de copt deasupra pentru a preveni ridicarea aluatului.
Reduceți temperatura cuptorului la 180 °C și precoaceți baza pe grătarul mijlociu timp de 15 minute, iar apoi îndepărtați hârtia de corp și boabele uscate și/sau boabele de copt și coaceți timp de alte 10 minute.
Rupeți frunzele de pe ramura de cimbru și mărunțiți-le fin. Utilizați un mixer pentru a amesteca brânza proaspătă de capră și ouăle până obțineți o cremă fină. Condimentați după gust cu cimbru, sare, piper și puțin ardei Cayenne.
Turnați crema pe baza de aluat precoaptă, așezați feliile de dovleac pe aluat.
Reduceți temperatura cuptorului la 160 °C și coaceți aluatul pe grătarul mijlociu timp de aprox. 20 minute până când crema s-a întărit și are o ușoară nuanță maronie. Scoateți tarta din cuptor și lăsați-o să se răcească timp de câteva minute.
Tăiați fisticul în bucăți mari și aplicați-le deasupra tartei înainte de a o servi.