Recipes
Ingrediente (4 Porţii)
Supa:
- 200 g sfeclă roşie
- 500 g zeama de la supă de legume sau de viţel
- 100 g vin roşu
- 1 lingură amidon
- 20 g cremă balsamică (Crema di Balsamico)
- 200 g fileuri de iepure de câmp
- 1 lingură unt
- Piper
Piureul de hrean:
- ½ haşmă
- 65 g unt
- 50 g vin roşu
- 100 g zeama de la supă de legume sau de viţel
- Piper
- 4 linguriţe hrean
Valori nutriţionale (per porţie)
Instrucţiuni
Curăţaţi şi radeţi sfecla roşie. Puneţi zeama de la supă într-o tigaie şi adăugaţi sfecla rasă. Daţi supa în clocot şi lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de 20 de minute. Strecuraţi sosul rezultat, apoi reîncălziţi-l încă o dată. Puneţi amidonul în
vinul roşu rece şi amestecaţi-l în sos în timp ce menţineţi temperatura până devine mai consistentă. Adăugaţi piperul şi crema balsamică după gust. Frigeţi carnea rapid la o temperatură foarte înaltă. Adăugaţi piperul peste carnea friptă şi tăiaţi-o în felii subţiri.
Sotaţi haşma cu 15 g unt şi stingeţi-o cu vin. Adăugaţi zeama de la supă şi reduceţi amestecul la jumătate din volumul original. Adăugaţi piper şi hrean după gust. Amestecaţi cu untul rămas (50 g) folosind un
blender. Puneţi feliile de carne pe farfurii preîncălzite, turnaţi sosul şi decoraţi cu piure de hrean.