Recipes
Ingrediente (5 Porţii)
- 80 g unt
- 150 g ceapă verde
- 50 g ghimbir ras fin
- 300 g morcovi tăiaţi cubuleţe
- 2 linguriţe de zahăr
- 600 ml zeamă de supă de pui
- 100 ml suc de portocale proaspăt stors
- 300 ml smântână (30 % grăsime)
- 1 lingură smântână maturată (Crème fraîche) sau smântână acră (30 % grăsime)
- Sare, piper măcinat
Valori nutriţionale (per porţie)
Calorii461 kcal
Grăsimi41 g
Sodiu216 mg
Carbohidraţii13 g
Proteine11 g
Fosfor164 mg
Potasiu567 mg
Conţinutul de lichid254 ml
Instrucţiuni
Prăjiţi uşor ceapa verde într-o oală până când devine aurie. Adăugaţi morcovii, ghimbirul şi caramelizaţi cu zahărul până când devin aurii. Apoi adăugaţi supa de pui, sucul de portocale, sarea şi piperul; fierbeţi până când morcovii sunt moi. Acum presaţi ingredientele şi treceţi-le printr-o sită. Adăugaţi smântâna şi prăjiţi până când compoziţia devine foarte fierbinte, dar nu daţi în clocot. Chiar înainte de a servi, adăugaţi nişte smântână maturată şi amestecaţi până când supa devine cremoasă folosind un blender.