Recipes

Ingrediente (5 Porţii)

  • 80 g unt
  • 150 g ceapă verde
  • 50 g ghimbir ras fin
  • 300 g morcovi tăiaţi cubuleţe
  • 2 linguriţe de zahăr
  • 600 ml zeamă de supă de pui
  • 100 ml suc de portocale proaspăt stors
  • 300 ml smântână (30 % grăsime)
  • 1 lingură smântână maturată (Crème fraîche) sau smântână acră (30 % grăsime)
  • Sare, piper măcinat

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii461 kcal
Grăsimi41 g
Sodiu216 mg
Carbohidraţii13 g
Proteine11 g
Fosfor164 mg
Potasiu567 mg
Conţinutul de lichid254 ml

Instrucţiuni

Prăjiţi uşor ceapa verde într-o oală până când devine aurie. Adăugaţi morcovii, ghimbirul şi caramelizaţi cu zahărul până când devin aurii. Apoi adăugaţi supa de pui, sucul de portocale, sarea şi piperul; fierbeţi până când morcovii sunt moi. Acum presaţi ingredientele şi treceţi-le printr-o sită. Adăugaţi smântâna şi prăjiţi până când compoziţia devine foarte fierbinte, dar nu daţi în clocot. Chiar înainte de a servi, adăugaţi nişte smântână maturată şi amestecaţi până când supa devine cremoasă folosind un blender.