Recipes

Ingrediente (4 Porţii)

Spumă:

  • 200 g quark slab (<10 % grăsime)
  • 75 ml lapte bătut
  • 5 ml îndulcitor lichid
  • Baton de vanilie
  • 2 foi de gelatină albă

Pulpă de Mango:

  • 200 g mango
  • 2 ml îndulcitor lichid
  • 1 lingură suc de lămâie

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii84 kcal
Grăsimi1 g
Sodiu321 mg
Carbohidraţii9 g
Proteine9 g
Fosfor104 mg
Potasiu165 mg
Conţinutul de lichid102 ml

Instrucţiuni

Amestecaţi împreună quarkul slab, laptele bătut, îndulcitorul lichid şi batonul de vanilie. Lăsaţi gelatina să se înmoaie în apă rece timp de aprox. 10 minute, apoi stoarceţi-o până se usucă şi puneţi-o într-o tigaie. Topiţi gelatina la foc moderat şi amestecând continuu, de preferat în bain-marie. Când gelatina s-a topit complet, amestecaţi-o în amestecul cu quark. Aşezaţi porţii egale din acesta în patru pahare şi lăsaţi să se răcească.

Pentru a avea pulpă de mango, mai întâi curăţaţi mangoul, scoateţi-i sâmburele şi tăiaţi-l bucăţele. Faceţi un piure cu îndulcitorul lichid şi cu sucul de lămâie şi după ce s-a răcit, luaţi cu lingura din amestec pentru a pune în paharele care conţin spuma.

Sfaturi nutriţionale

Pentru decor: Felii de kiwi