Recipes

Ingrediente (4 Porţii)

  • 1 vânătă
  • 3 lg. zeamă de lămâie
  • 2 Lg. de tahini
  • 2 căței de usturoi
  • 15 g pătrunjel
  • 2 Lg. ceapă verde
  • Sare de mare, piper, ulei de măsline

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii113 kcal
Grăsimi9 g
Sodiu60 mg
Carbohidraţii5 g
Proteine3 g
Fosfor101 mg
Potasiu269 mg

Instrucţiuni

Tăiați vânăta în două. Ungeți jumătățile cu ulei de măsline și coaceți-le la 200° C pentru aproximativ 45 de minute până când devin moi. 

Între timp, tocați usturoiul, pătrunjelul și ceapa verde.

Curățați vinetele după ce le-ați lăsat să se răcească și pasați pasta împreună cu zeama de lămâie, pasta tahini, usturoiul, pătrunjelul și ceapa verde. Adăugați sare și piper după gust.

Înainte de a servi, stropiți cu puțin ulei de măsline.

Sfaturi nutriţionale

Acest fel de mâncare este foarte cunoscut în țările din Levant, deci există numeroase variante de preparare. Una dintre acestea, din Israel, folosește maioneză în loc de tahini.