Recipes
Ingrediente (3 Porţii)
- 240 g pulpă de porc
- 400 g piept de pui
- 1 dovlecel
- 4 cepe
Marinată pentru carne:
- 8 căţei usturoi
- 2 linguriţe cimbru de grădină
- 2 linguri măghiran
- 1 lingură piper alb
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 lingură boia roşie
- 1 lingură verbină
Marinată pentru dovlecel:
- 1 lingură cimbru de grădină
- 1 lingură măghiran
- 1 lingură de mocha cu piper alb
- 1 vârf de cuţit boia roşie
- 2 linguri ulei de măsline
Valori nutriţionale (per porţie)
Instrucţiuni
Pentru marinată, amestecaţi ingredientele bine, în puţin ulei de măsline, apoi tăiaţi carnea în cuburi mari. Turnaţi jumătate din marinată în cele două boluri, apoi aşezaţi carnea de porc într-una şi pieptul de pui în cealaltă. Pe ambele porţii de carne, turnaţi destul ulei de măsline pentru a le acoperi, apoi amestecaţi bine pentru ca marinata să pătrundă peste tot. Acoperiţi cu folie şi daţi la frigider timp de 1 zi.
Tăiaţi dovlecelul în rondele de dimensiunea unui deget şi tăiaţi rondelele în sferturi. Presăraţi condimentele pe bucăţile de dovlecel, turnaţi peste ele ulei de măsline, apoi acoperiţi-le şi lăsaţi-le deoparte timp de o zi. Tăiaţi cepele în opturi pentru shashlik, bucăţile de ceapă pot fi împărţite şi în două.
Pe un beţigaş de shashlik sau o frigăruie de metal, puneţi mai întâi ceapa, apoi carnea, apoi dovlecelul şi repetaţi această ordine încă de două ori. Prăjiţi la grătar frigăruile până se fac roşii sau coaceţi-le în cuptor.