Recipes
Ingrediente (8 Porţii)
Saltimbocca:
- 2 piepturi de pui cu os
- 4 bucăţi de şuncă de Parma sau şuncă de casă
- 4 frunze de salvie proaspătă
- 2 linguri de unt
Bucăţile de mămăligă:
- 400 ml apă
- 100 g mămăligă
- 40 g parmezan (40 % grăsime)
- 2 linguri ulei de măsline
Legumele cu tarhon:
- 500 g roşii cherry mici
- 600 g dovlecei
- 25 ml oţet balsamic
- 1/2 ceapă
- 1/2 legătură de tarhon (25 g)
Valori nutriţionale (per porţie)
Instrucţiuni
Saltimbocca din piept de pui: Dezosaţi piepturile de pui, împărţiţi în opt părţi şi condimentaţi. Apoi, acoperiţi-le cu frunze de salvie şi înveliţi fileurile cu şuncă. Condimentaţi cu sare şi piper şi prăjiţi într-o tigaie până se rumenesc. Coaceţi într-o tavă de copt, la 130 °C timp de aprox. 25 de minute până sunt gata.
Mămăliga: Daţi apa în clocot, adăugaţi încet mălaiul, amestecând continuu. Lăsaţi la fiert aprox.
1/2 de oră la foc foarte mic. Între timp, radeţi parmezanul şi amestecaţi-l în mămăligă. Mămăliga este gata când se desprinde de pe oală. Puneţi mămăliga pe o bucată de hârtie de copt, apăsaţi-o uşor şi acoperiţi-o cu o a doua bucată de hârtie de copt. Rulaţi mămăliga între cele două straturi de hârtie la o grosime de aprox. 1 cm şi lăsaţi-o să se răcească. Chiar înainte de a o servi, tăiaţi mămăliga în 8 porţii, udând cuţitul cât mai des. Într-o tigaie, prăjiţi 4 bucăţi odată timp de 2 minute. Îndepărtaţi cu grijă mămăliga de pe tigaie folosind o spatulă.
Legume: Spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi roşiile cherry în sferturi. Tăiaţi dovlecelul pe lungime în patru sferturi, scoateţi sâmburii şi tocaţi-l mărunt. Curăţaţi, tocaţi mărunt şi sotaţi uşor ceapa. Adăugaţi dovlecelul şi roşiile. Puneţi deasupra oţet balsamic după gust. Decoraţi legumele cu frunze de tarhon tocate mărunt. Sfat: Adăugaţi puţin usturoi dacă doriţi.
Sfaturi nutriţionale
Dacă înlocuiţi mămăliga cu orez simplu şi legumele cu tarhon cu o salată verde mică veţi reduce conţinutul de potasiu al mâncării.