Recipes

Ingrediente (8 Porţii)

Saltimbocca:

  • 2 piepturi de pui cu os
  • 4 bucăţi de şuncă de Parma sau şuncă de casă
  • 4 frunze de salvie proaspătă
  • 2 linguri de unt

Bucăţile de mămăligă:

  • 400 ml apă
  • 100 g mămăligă
  • 40 g parmezan (40 % grăsime)
  • 2 linguri ulei de măsline

Legumele cu tarhon:

  • 500 g roşii cherry mici
  • 600 g dovlecei
  • 25 ml oţet balsamic
  • 1/2 ceapă
  • 1/2 legătură de tarhon (25 g)

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii249 kcal
Grăsimi17 g
Sodiu407 mg
Carbohidraţii7 g
Proteine18 g
Fosfor199 mg
Potasiu468 mg
Conţinutul de lichid228 ml

Instrucţiuni

Saltimbocca din piept de pui: Dezosaţi piepturile de pui, împărţiţi în opt părţi şi condimentaţi. Apoi, acoperiţi-le cu frunze de salvie şi înveliţi fileurile cu şuncă. Condimentaţi cu sare şi piper şi prăjiţi într-o tigaie până se rumenesc. Coaceţi într-o tavă de copt, la 130 °C timp de aprox. 25 de minute până sunt gata.
Mămăliga: Daţi apa în clocot, adăugaţi încet mălaiul, amestecând continuu. Lăsaţi la fiert aprox.
1/2 de oră la foc foarte mic. Între timp, radeţi parmezanul şi amestecaţi-l în mămăligă. Mămăliga este gata când se desprinde de pe oală. Puneţi mămăliga pe o bucată de hârtie de copt, apăsaţi-o uşor şi acoperiţi-o cu o a doua bucată de hârtie de copt. Rulaţi mămăliga între cele două straturi de hârtie la o grosime de aprox. 1 cm şi lăsaţi-o să se răcească. Chiar înainte de a o servi, tăiaţi mămăliga în 8 porţii, udând cuţitul cât mai des. Într-o tigaie, prăjiţi 4 bucăţi odată timp de 2 minute. Îndepărtaţi cu grijă mămăliga de pe tigaie folosind o spatulă.
Legume: Spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi roşiile cherry în sferturi. Tăiaţi dovlecelul pe lungime în patru sferturi, scoateţi sâmburii şi tocaţi-l mărunt. Curăţaţi, tocaţi mărunt şi sotaţi uşor ceapa. Adăugaţi dovlecelul şi roşiile. Puneţi deasupra oţet balsamic după gust. Decoraţi legumele cu frunze de tarhon tocate mărunt. Sfat: Adăugaţi puţin usturoi dacă doriţi.

Sfaturi nutriţionale

Dacă înlocuiţi mămăliga cu orez simplu şi legumele cu tarhon cu o salată verde mică veţi reduce conţinutul de potasiu al mâncării.