Recipes
Ingrediente (8 Porţii)
Pentru salată:
- 2 morcovi mari
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 2 rădăcini de păstârnac
- 1 ţelină mică
- 1 ceapă mică
- 4 cartofi mari
- 1/2 piept de pui
- Sare şi piper
Pentru maioneză:
- 1 gălbenuş de ou fiert
- 1 lingură muştar
- 1 gălbenuş crud
- 1 ceşcuţă ulei de cânepă
Pentru restul:
- 800g mazăre fiartă (din conservă)
- 600g ardei muraţi
- 4 murături
- 4 ouă fierte (un gălbenuş pentru maioneză)
Valori nutriţionale (per porţie)
Instrucţiuni
Această salată delicioasă cu ulei de cânepă se bazează pe reţeta originală a salatei franţuzeşti. În România, această salată este modificată uşor fiind un fel de mâncare tradiţională de Paşte.
1. Fierbeţi ingredientele pentru salată timp de 30-40 minute împreună cu 5 boabe de piper, apă şi sare într-o cratiţă mare. Apoi, lăsaţi-le să se scurgă bine şi scoateţi boabele de piper.
2. Acum tăiaţi ingredientele unul câte unul în cuburi mici. Puneţi totul într-un bol mare şi adăugaţi murăturile şi ardeii muraţi.
3. Amestecaţi ingredientele pentru maioneză într-un bol mare şi puneţi maioneza în salată. Amestecaţi-le bine pe amândouă până când obţineţi o consistenţă potrivită pentru salată.
4. În cele din urmă, decoraţi cu maioneza rămasă, ouă tocate fin şi ardei gras. Lăsaţi-vă creativitatea să vorbească. Se serveşte cel mai bine cu pâine.