Recipes
Ingrediente (4 Porţii)
- 200 g tagliatelle verzi (paste fundiţă)
- 200 g roşii (cocktail, dacă este posibil)
- 125 g mozzarella (1 cupă) (20 % grăsime)
- 6 măsline negre
- 3/4 legătură de rucola
Sosul pentru salată:
- 3 linguri sos pesto
- 1 1/2 linguri oţet balsamic
- 3 linguri ulei de măsline
- 1/2 legătură busuioc
- Sare piper
Valori nutriţionale (per porţie)
Calorii369 kcal
Grăsimi16 g
Sodiu174 mg
Carbohidraţii41 g
Proteine14 g
Fosfor198 mg
Potasiu412 mg
Conţinutul de lichid122 ml
Instrucţiuni
Fierbeţi pastele conform instrucţiunilor (7-12 minute). Treceţi-le prin sită şi lăsaţi-le să se răcească. Apoi turnaţi pastele într-un bol de salată. Spălaţi roşiile, scoateţi partea centrală dacă este necesar şi feliaţi-le. Tăiaţi mozzarella în cuburi mici. Clătiţi rucola, uscaţi-o şi scoateţi tijele. Tăiaţi rucola în fâşii subţiri. Adăugaţi roşiile, mozzarella şi rucola şi amestecaţi bine.
Pentru a face sosul pentru salată, amestecaţi şi bateţi cu telul sosul pesto, uleiul de măsline şi oţetul. Dacă este necesar, adăugaţi un vârf de sare şi piper.
Această salată merge bine cu carne la grătar; dar poate fi servită şi singură, cu o baghetă.