Recipes

Ingrediente (4 Porţii)

  • 3 căpăţâni de cicoare
  • 1 măr
  • 1 portocală
  • 2 linguri cu seminţe de dovleac

Sosul:

  • 150 g iaurt natural (3,5 % grăsime)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 lingură miere
  • 2 linguri muştar fin (18 g)
  • Un vârf de sare şi piper

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii176 kcal
Grăsimi9 g
Sodiu131 mg
Carbohidraţii17 g
Proteine5 g
Fosfor110 mg
Potasiu418 mg
Conţinutul de lichid199 ml

Instrucţiuni

Tăiaţi căpăţânile de cicoare în jumătate. Îndepărtaţi-le tulpinile amare. Apoi, tăiaţi căpăţânile transversal în fâşii late de aprox. 1,5 cm. Curăţaţi mărul şi îndepărtaţi-i cotorul. Întâi tăiaţi mărul în sferturi, apoi transversal în felii subţiri. Acum decojiţi coaja groasă şi cea albă a portocalei şi filetaţi fructul. Pentru a face sosul, amestecaţi iaurtul natural cu celelalte ingrediente. Condimentaţi cu sare şi piper. Turnaţi sosul peste salată şi amestecaţi uşor. Presăraţi seminţele de dovleac deasupra.

Sfaturi nutriţionale

Din cauza gustului uşor amar, cicoarea merge bine cu fructe puţin amare precum portocalele şi merele. Totuşi, dacă cicoarea vi se pare prea amară, spălaţi repede frunzele în apă călduţă. Aceasta va reduce amăreala şi nivelul de potasiu al plantei.