Recipes
Ingrediente (2 Porţii)
- 2 vinete medii (300 g fiecare)
- 4 linguri ulei de floarea-soarelui
- 1 linguriţă ceapă tocată fin (opţional)
- 4-6 roşii mari
Valori nutriţionale (per porţie)
Instrucţiuni
Puneţi pe grătar vinetele până când se înmoaie, într-o tavă în cuptor la cea mai mare temperatură sau pe un grătar pentru frigărui întorcându-le încă o dată dacă este necesar. Decojiţi vinetele când sunt încă fierbinţi sau tăiaţi-le în jumătate şi folosiţi o lingură pentru a scoate pulpa. Lăsaţi-le să se scurgă timp de cel puţin 30 de minute. Tocaţi pulpa vinetelor folosind un cuţit de lemn, nu un blender fiindcă vă trebuie o textură cremoasă. Turnaţi uleiul şi ceapa (dacă doriţi). Tăiaţi un capac din fiecare roşie păstrând codiţa verde dacă este posibil, şi scoateţi seminţele cu o linguriţă. Aveţi grijă să nu înţepaţi pielea. Umpleţi roşiile cu piure de vinete, puneţi capacul peste şi serviţi.
Sfaturi nutriţionale
Pentru un gust mai bun, adăugaţi o lingură de maioneză făcută în casă în piureul de vinete.