Recipes
Ingrediente (4 Porţii)
- 1 pulpă de miel, aproximativ 1,2 kg
- 6 linguri suc de lămâie
- 4 căţei de usturoi feliaţi
- 15 cl iaurt simplu (3,5 % grăsime)
- 4 linguri ulei de măsline
- piper
- cimbru
- rozmarin
Valori nutriţionale (per porţie)
Instrucţiuni
Condimentaţi pulpa de miel cu piper şi ierburile aromate. Introduceţi bucăţile de usturoi sub piele. Lăsaţi deoparte la rece timp de 2 ore. Preîncălziţi cuptorul la 240°C şi introduceţi un vas cu ulei. Când acesta este foarte fierbinte, prăjiţi friptura pe toate părţile. Scoateţi-o din cuptor după 15 minute şi lăsaţi-o să se răcească puţin. Aduceţi temperatura cuptorului la 180°C. Turnaţi peste miel jumătate din sucul de lămâie şi iaurtul. Reintroduceţi friptura în cuptor timp de 40 de minute şi adăugaţi restul de suc de lămâie şi de iaurt la jumătatea duratei de coacere când întoarceţi mielul. Scoateţi mielul din cuptor, turnaţi un pahar de apă caldă în tavă şi amestecaţi cu sucurile de acolo. Acoperiţi mielul cu folie de aluminiu şi lăsaţi-l deoparte timp de 10 minute înainte de a-l tăia.
Sfaturi nutriţionale
Dacă doriţi arome orientale delicioase, adaptaţi această reţetă adăugând coriandru, chimion sau curry. Acest fel de mâncare nu este bogat în sare şi este o sursă excelentă de proteine. Esenţial pentru a vă menţine masa musculară! Este în schimb bogat în fosfor: Nu uitaţi să vă luaţi chelatorii de fosfați! Fiind o sursă de potasiu, este mai bine să serviţi acest fel de mâncare cu paste decât cu cartofi pentru a reduce aportul de potasiu.