Recipes
Ingrediente (4 Porţii)
- 4 piepturi de pui
- 1 ceapă albă
- 1 pahar de vin alb
- 250 g ciuperci de Paris proaspete
- 1 lingură muştar boabe
- 1 borcan smântână maturată groasă (30 % grăsime)
- pătrunjel
- piper
- 240 g orez
Valori nutriţionale (per porţie)
Instrucţiuni
Tocaţi ceapa şi sotaţi-o cu puţin ulei într-o oală mare. Tăiaţi piepturile de pui în bucăţi mici şi adăugaţi-i la ceapa caramelizată. Adăugaţi piperul, ciupercile, decojite de piele şi tăiate în fâşii, muştarul şi vinul alb. Când alcoolul îşi pierde tăria, adăugaţi smântâna maturată, pătrunjelul şi reduceţi focul. Fierbeţi la foc mic timp de 30 de minute. Serviţi cu orez alb.
Sfaturi nutriţionale
Pentru iubitorii de bucătărie gourmet: această reţetă cu pui cu smântână vă va seduce! Rapid şi uşor de făcut, acest fel de mâncare respectă cerinţele dvs. privind conținutul de sare şi potasiu. Bogat în proteine, necesare pentru a vă menţine masa musculară, va fi şi o sursă de fosfor: Nu uitaţi să vă luaţi chelatorii de fosfați! Pentru a reduce nivelul de potasiu al acestui fel de mâncare, puteţi înlocui ciupercile proaspete cu unele din conservă (aruncând apa din conservă).