Recipes
Ingrediente (24 Porţii)
- 225 g stafide sultana
- 2 linguri coniac
- 110 g alune pecan (sau nuci)
- 110 g ananas zaharisit, tocat mare
- 175 cireşe roşii, verzi şi galbene zaharisite, tocate mare
- 110 g coajă zaharisită
- 50 g angelică, tocată mărunt
- 50 g ghimbir cristalizat, tocat mărunt
- coaja rasă de la 1 portocală medie şi
- coaja rasă de la o lămâie medie
- 225 g margarină
- 225 g zahăr tos
- 4 ouă medii (290 g)
- 280 g făină simplă, cernută
Valori nutriţionale (per porţie)
Instrucţiuni
Ungeţi o tavă de prăjitură rotundă de 20 cm sau o tavă pătrată de 18 cm şi tapetaţi-o cu o grosime dublă de hârtie rezistentă la grăsime. Începeţi cu o seară înainte punând stafidele şi coniacul într-un bol mare. Acoperiţi şi lăsaţi peste noapte. În ziua următoare, preîncălziţi cuptorul la 170 °C. Adăugaţi restul alunelor, fructelor şi cojilor la stafide. Într-un alt bol mare, bateţi cu telul margarina şi zahărul până când se fac spumă. Bateţi ouăle într-un alt bol şi adăugaţi-le treptat la amestecul din zahăr, bătând bine după fiecare adăugare. Apoi, încorporaţi uşor făina cernută, fructele, alunele. Acum transferaţi amestecul în tavă, nivelându-l cu o lingură şi aşezaţi tava în cuptor astfel încât partea superioară să fie aproximativ în centru.
Coaceţi prăjitura timp de o oră la 170 °C. Apoi puneţi o folie dublă de hârtie rezistentă la grăsime peste tavă şi scădeţi temperatura la 150 °C pentru următoarele 2 ore. Când va fi gata, se va desprinde de pe marginile tăvii şi va fi moale la mijloc.
Sfaturi nutriţionale
Adăugaţi 1 linguriţă de condimente amestecate la aluat şi/sau un strat de glazură când s-a răcit. Puteţi lăsa prăjitura în tavă până când este complet rece, apoi trageţi foliile şi înveliţi-o în hârtie dublă rezistentă la grăsime înainte de a o aşeza într-o tavă fără aer. Această prăjitură conţine jumătate din cantitatea de potasiu a unei prăjituri tradiţionale cu fructe.