Recipes

Ingrediente (4 Porţii)

Pieptul de raţă:

  • 500 g piept de raţă
  • 1 lingură ulei de rapiţă
  • Piper

Găluştele din pâine:

  • 250 g cornuri, tăiate cubuleţe
  • 100 g mere, curăţate şi rase
  • 25 g ceapă, tocată fin
  • 1 linguriţă unt
  • 125 ml apă
  • 125 ml smântână (30 % grăsime)
  • ½ lingură amidon
  • 2 ouă
  • 5 g zahăr
  • ½ linguriţă praf de copt
  • 50 ml lapte
  • Nucşoară, piper

 

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii607 kcal
Grăsimi37 g
Sodiu443 mg
Carbohidraţii35 g
Proteine34 g
Fosfor488 mg
Potasiu590 mg
Conţinutul de lichid216 ml

Instrucţiuni

Puneţi pieptul de raţă cu partea cu carnea în jos şi tăiaţi stratul de grăsime cu un cuţit pentru a nu se micşora când este prăjit. Preîncălziţi cuptorul la 180° C. Cu foarte puţin ulei, frigeţi piepţii pe partea cu pielea, iar apoi pe partea cu carnea. Condimentaţi cu piper şi frigeţi din nou rapid. Apoi prăjiţi piepţii în cuptor la 180°C timp de aprox. 3-4 min. După ce s-au prăjit, stingeţi cuptorul şi, cu uşa deschisă, lăsaţi carnea să se răcească pentru a pierde mai puţin lichid când va fi tăiată. Va fi şi mai suculentă!

Amestecaţi cornurile tăiate cubuleţe şi mărul ras. Topiţi untul într-o tigaie şi sotaţi ceapa tocată în el. Amestecaţi amidonul în 125 g apă rece şi smântâna şi combinaţi-le cu ceapa. Turnaţi lichidul cald rezultat peste cornurile tăiate cubuleţe. Preîncălziţi cuptorul la 180°C . Separaţi ouăle. Combinaţi gălbenuşurile cu zahărul, praful de copt şi 50 g lapte şi adăugaţi în compoziţia cornurilor. Bateţi albuşurile până se fac spumă şi adăugaţi-le cu grijă în compoziţia pentru găluşte. Formaţi găluştele la dimensiunea dorită, puneţi-le într-o tavă şi coaceţi-le la 180°C timp de 20-25 de minute.

Sfaturi nutriţionale

Pieptul de raţă merge foarte bine cu varza savoy cu smântână sau cu varza roşie.