Recipes
Ingrediente (4 Porţii)
Pieptul de raţă:
- 500 g piept de raţă
- 1 lingură ulei de rapiţă
- Piper
Găluştele din pâine:
- 250 g cornuri, tăiate cubuleţe
- 100 g mere, curăţate şi rase
- 25 g ceapă, tocată fin
- 1 linguriţă unt
- 125 ml apă
- 125 ml smântână (30 % grăsime)
- ½ lingură amidon
- 2 ouă
- 5 g zahăr
- ½ linguriţă praf de copt
- 50 ml lapte
- Nucşoară, piper
Valori nutriţionale (per porţie)
Instrucţiuni
Puneţi pieptul de raţă cu partea cu carnea în jos şi tăiaţi stratul de grăsime cu un cuţit pentru a nu se micşora când este prăjit. Preîncălziţi cuptorul la 180° C. Cu foarte puţin ulei, frigeţi piepţii pe partea cu pielea, iar apoi pe partea cu carnea. Condimentaţi cu piper şi frigeţi din nou rapid. Apoi prăjiţi piepţii în cuptor la 180°C timp de aprox. 3-4 min. După ce s-au prăjit, stingeţi cuptorul şi, cu uşa deschisă, lăsaţi carnea să se răcească pentru a pierde mai puţin lichid când va fi tăiată. Va fi şi mai suculentă!
Amestecaţi cornurile tăiate cubuleţe şi mărul ras. Topiţi untul într-o tigaie şi sotaţi ceapa tocată în el. Amestecaţi amidonul în 125 g apă rece şi smântâna şi combinaţi-le cu ceapa. Turnaţi lichidul cald rezultat peste cornurile tăiate cubuleţe. Preîncălziţi cuptorul la 180°C . Separaţi ouăle. Combinaţi gălbenuşurile cu zahărul, praful de copt şi 50 g lapte şi adăugaţi în compoziţia cornurilor. Bateţi albuşurile până se fac spumă şi adăugaţi-le cu grijă în compoziţia pentru găluşte. Formaţi găluştele la dimensiunea dorită, puneţi-le într-o tavă şi coaceţi-le la 180°C timp de 20-25 de minute.
Sfaturi nutriţionale
Pieptul de raţă merge foarte bine cu varza savoy cu smântână sau cu varza roşie.