Recipes
Ingrediente (2 Porţii)
- 100 g pâine albă (4 felii)
- 40 ml smântână, 30 % grăsime
- 40 ml apă
- 4 linguriţe zahăr pudră
- 2 vârfuri de cuţit scorţişoară
- 1 linguriţă zahăr vanilat sau esenţă de vanilie
- 1 ou
- 20 g unt
- Sirop de arţar sau unt topit pentru presărat
Valori nutriţionale (per porţie)
Instrucţiuni
Tăiaţi crustele de pe pâine. Adăugaţi smântâna, apa, zahărul pudră, scorţişoara şi zahărul vanilat sau esenţa de vanilie într-o farfurie adâncă şi amestecaţi bine. Adăugaţi oul şi bateţi cu telul. Introduceţi pâinea în amestecul ou-lapte şi lăsaţi-o la înmuiat pentru câteva minute. Topiţi untul într-o tigaie. Prăjiţi feliile de pâine la foc mic timp de 3-5 minute până se rumenesc. Reţineţi că pâinea prăjită se va întări cu cât o prăjiţi mai mult. Presăraţi sirop de arţar sau unt topit peste pâinea prăjită franţuzească.
Sfaturi nutriţionale
Pâinea prăjită franţuzească mai poate fi preparată şi ca o gustare savuroasă. Folosiţi aceleaşi ingrediente, dar fără zahărul pudră, scorţişoara şi zahărul vanilat. Puneţi şuncă şi brânză sau mozzarella şi feliile de roşii între două felii de pâine prăjită franţuzească. Se combină foarte bine şi cu ciuperci la grătar sau cu bacon crocant.