Recipes

Ingrediente (4 Porţii)

  • 4 fileuri de cod (400 g)
  • puţină sare
  • 1 ardei roşu (150 g)
  • 1 dovlecel (150 g)
  • 1 cm ghimbir ras
  • 1 vârf de coajă rasă de portocală
  • 1 vârf de cuţit masala
  • (amestec de condimente indiene; alternativă: curry)
  • puţin ulei pentru aplicare cu pensula


pentru sosul din ierburi:

  • ½ ceaşcă smântână acră (118. 3 g) (30 % grăsime)
  • 125 g lapte bătut (30 % grăsime)
  • 75 ml smântână (30 % grăsime)
  • 2 linguri diferite ierburi (tocate mărunt)
  • 1 căţel de usturoi (tocat mărunt)
  • puţină sare
  • 1 vârf de cuţit de pastă de roşii sau boia

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii262 kcal
Grăsimi16 g
Sodiu209 mg
Carbohidraţii6 g
Proteine22 g
Fosfor313 mg
Potasiu590 mg
Conţinutul de lichid198 ml

Instrucţiuni

Spălaţi fileurile de cod, lăsaţi-le să se scurgă şi săraţi-le puţin. Spălaţi şi curăţaţi ardeii şi dovleceii. Tăiaţi ardeiul cubuleţe şi feliaţi dovleceii. Amestecaţi legumele cu condimentele. Aplicaţi cu pensula ulei pe patru pătrate de folie şi împărţiţi legumele pe folie. Aşezaţi fileurile de peşte pe legume şi închideţi pacheţelele. Aşezaţi pe grătar şi coaceţi timp de aprox. 20 de minute.

Sosul: Puneţi smântâna acră, laptele bătut şi smântâna într-un bol şi amestecaţi până obţineţi o consistenţă moale. Adăugaţi ierburile tocate şi usturoiul în amestecul cu lapte bătut. Condimentaţi cu puţină sare şi pastă de roşii sau boia.