Recipes

Ingrediente (4 Porţii)

  • 4 mere
  • 60 g zahăr
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • Unt
  • gem de zmeură sau de afine

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii217 kcal
Grăsimi3 g
Sodiu3 mg
Carbohidraţii45 g
Proteine1 g
Fosfor17 mg
Potasiu159 mg
Conţinutul de lichid110 ml

Instrucţiuni

Preîncălziţi cuptorul la 180°C (Th 6). Scoateţi cotoarele merelor. Aranjaţi-le într-o tavă pentru cuptor. Umpleţi golul din măr cu zahăr, gem şi zahăr vanilat. Ungeţi cu unt fiecare măr. Coaceţi timp de 30 de minute în cuptor. La sfârşit... puteţi adăuga un pahar de cidru pe fundul tăvii.

Sfaturi nutriţionale

Merele coapte, topite şi caramelizate, plac în general tuturor musafirilor! Rapidă şi uşor de realizat, această reţetă poate fi adaptată în mii de moduri. În plus, respectă cerinţele dvs. nutriţionale deoarece conţine puţin potasiu, fosfor (urme) şi sare (urme).