Recipes
Ingrediente (6 Porţii)
Pentru biscuiţi:
- 120 g făină de grâu
- 125 g zahăr pudră
- 125 g unt moale
- 2 ouă
- 1 pachet drojdie
pentru glazură:
- 150 g zahăr pudră
- 2 cl suc de lămâie
- perle de zahăr alb pentru decor
Valori nutriţionale (per porţie)
Instrucţiuni
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Pregătiţi formele pentru madlene tapetând cu hârtie. Topiţi untul. Folosind un tel electric, bateţi ouăle şi zahărul până când se înmoaie. Adăugaţi treptat untul în timp ce bateţi, apoi adăugaţi făina cu drojdia amestecând uşor. Când aluatul este moale şi uniform, umpleţi formele pe jumătate şi coaceţi-le timp de 15 minute. Aşteptaţi să se răcească înainte de a le scoate din forme, apoi lăsaţi-le să se răcească pe grătar. Pregătiţi glazura. Amestecaţi zahărul pudră cu sucul de lămâie treptat pentru a obține un aluat moale. Folosiţi o lingură sau o spatulă, glazuraţi madlenele şi presăraţi cu fulgi de zahăr. Lăsaţi să se întărească câteva minute. Madlenele pot fi păstrate câteva zile într-un recipient închis.