Recipes
Ingrediente (10 Porţii)
- 400 ml suc de morcovi
- 250 ml smântână
- 100 g zahăr
- 50 g miere
- 2 lg. suc de lămâie
Valori nutriţionale (per porţie)
Instrucţiuni
Mod de preparare
Bateți smântâna cu jumătate din cantitatea de zahăr până când are o consistență aproape stabilă.
Amestecați zahărul rămas cu mierea, sucul de morcovi și sucul de lămâie până când se dizolvă.
Încorporați treptat amestecul în smântână.
Congelați într-un aparat de făcut înghețată, dacă aveți un astfel de aparat.
În mod alternativ, așezați amestecul într-un recipient închis ermetic în congelator și amestecați cel puțin o dată pe oră timp de 5-7 ore pentru a asigura faptul că amestecul este fin și are o textură uniformă.
Garnisiți cu felii de portocală sau mandarine la conservă și câteva frunze de busuioc sau mentă, dacă preferați. Toate vor crea o combinație cu un gust excelent!
Sfaturi nutriţionale
Puteți utiliza orice suc sau lichid pentru a obține o înghețată delicioasă de acest tip.
Nu uitați să verificați informațiile nutriționale de pe ambalaj, deoarece valorile pot varia considerabil.