Recipes
Ingrediente (4 Porţii)
- 1 conservă mică de năut (greutate uscată 250 g)
- 0 Lg. de tahini (pastă din semințe de susan, disponibilă în magazinele turcești)
- 4 Lg. ulei de măsline
- Zeama de la o lămâie
- Usturoi, 1/2 Lg. chimen
- Sare, piper
- Opțional: Pătrunjel proaspăt și/sau boia de ardei și ulei de măsline pentru ornat
Valori nutriţionale (per porţie)
Calorii206 kcal
Grăsimi14 g
Sodiu205 mg
Carbohidraţii13 g
Proteine6 g
Fosfor95 mg
Potasiu79 mg
Instrucţiuni
Pasați toate ingredientele împreună și adăugați condimentele după gust. Dacă doriți, ornați cu pătrunjel și/sau boia de ardei și ulei de măsline.
Important: Năutul are un conținut ridicat de potasiu. Este important să nu folosiți năut proaspăt/uscat, ci năut din conservă. Scurgeți apa și clătiți-l cu apă curată.