Recipes
Ingrediente (6 Porţii)
- 1 friptură de vită de aproximativ 1 kg
- 40 g unt moale
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură coriandru
- 1 legătură mentă
- 30 g migdale opărite
- 2 linguri seminţe de coriandru
- 2 aluaturi în foi de patiserie preîntinse sau 250 g aluat de foi de patiserie cumpărat de la brutărie
- 1 ou
- piper măcinat
Valori nutriţionale (per porţie)
Instrucţiuni
Puneţi piper pe friptură. Într-o cratiţă, rumeniţi-o în unt timp de 2 minute. Înveliţi-o într-o folie de aluminiu şi păstraţi-o la rece. În acest timp, spălaţi şi lăsaţi verdeața să se scurgă. Tocaţi-o cu un cuţit sau în blender. Adăugaţi migdalele, seminţele de coriandru, piperul şi amestecaţi din nou. Preîncălziţi cuptorul la 200°C (Termostat 7-8). Desfaceţi aluatul în foi, umeziţi pensula şi lipiţi foile una de cealaltă pentru mai multă grosime; sau întindeţi aluatul cu o grosime de 4-5 cm în formă dreptunghiulară. Întindeţi jumătate dintre ierburi, aşezaţi friptura rece şi acoperiţi-o cu ierburile rămase. Întoarceţi partea dreaptă şi stângă a aluatului peste friptură , acoperiţi marginile cu albuş de ou şi sigilaţi-le bine împreună capetele. Folosiţi surplusul de aluat pentru decoraţiile cu albuş de ou. Apoi glasaţi tot aluatul cu gălbenuşul. Daţi la frigider timp de 5 minute înainte de coacere. Coaceţi friptura timp de 15 minute la 220°C (Termostat 7-8), iar apoi reduceţi temperatura la 190°C (Termostat 6-7) şi lăsaţi să se răcească încă 13 minute. După scoaterea din cuptor, aşteptaţi câteva minute înainte de a tăia friptura. Poftă bună!