Recipes

Ingrediente (8 Porţii)

Focaccia din măsline:

  • 1/2 cub de drojdie proaspătă
  • 150 ml apă călduţă
  • 500 g făină
  • 2 linguri măsline
  • 1 ou

Pentru glazură:

  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri brânză rasă (de ex. parmezan)
  • 1 linguriţă rozmarin tocat fin

Untul din roşii şi rozmarin:

  • 100 ml apă
  • 25 g roşii uscate
  • 1/4 căţel usturoi
  • 1/2 lingură fulgi de boia
  • 1/2 lingură rozmarin fin tăiat
  • 125 g unt înmuiat

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii400 kcal
Grăsimi20 g
Sodiu293 mg
Carbohidraţii46 g
Proteine9 g
Fosfor120 mg
Potasiu158 mg
Conţinutul de lichid47 ml

Instrucţiuni

Focaccia:
Amestecaţi drojdia cu 5 linguri apă călduţă şi 2 linguri făină şi lăsaţi să stea într-un loc ferit de curent timp de jumătate de oră. Între timp, tocaţi mărunt măslinele. După 30 de minute, amestecul cu drojdie ar trebui să facă cocoloaşe. Amestecaţi-l cu făina rămasă, cu 100 ml de apă călduţă, cu 1 ou şi cu 100 ml ulei de măsline pentru a forma un aluat moale. Adăugaţi puţin mai multă făină sau apă dacă este necesar. Introduceţi şi măslinele tocate fin. Rulaţi aluatul pe o tavă de copt şi înţepaţi-l cu o furculiţă. Pot fi formate şi câteva pâinici. Întindeţi puţin ulei, rozmarin şi brânză rasă pe aluat şi lăsaţi deoparte timp de alte 15 minute. Introduceţi tava de copt în cuptorul preîncălzit (200 °C) pe al doilea raft de jos şi coaceţi timp de aprox. 30-35 minute până se rumeneşte. Opăriţi roşiile uscate în apă fiartă, apoi stoarceţi şi tocaţi mărunt roşiile. Curăţaţi şi tocaţi mărunt usturoiul şi ceapa. Adăugaţi ingredientele preparate şi condimentele peste untul înmuiat, amestecaţi cu o furculiţă şi daţi la frigider.

Sfaturi nutriţionale

Măslinele conservate au un conţinut ridicat de sare. Trebuie folosite doar cantităţi mici din ele. În reţeta noastră, nu trebuie să mai adăugaţi sare la aluat deoarece măslinele oferă deja un gust foarte savuros.