Recipes
Ingrediente (4 Porţii)
File de somon cu ierburi:
- 200 g file de somon
- 50 ml unt topit
- 2 foi de plăcintă filo
- ierburi după gust: cimbru, rozmarin, mărar etc.
Pentru decor:
- 4 roşii cocktail şi o legătură mică de creson
Salată de rucola sotată:
- 1 ceaşcă rucola
- Ulei de măsline pentru sotare
Sos din muştar de Dijon:
- 20 ml oţet balsamic
- 30 ml ulei de măsline, presat la rece
- 30 ml ulei de rapiţă
- 1 linguriţă miere
- 1 lingură muştar de Dijon
- 1/2 ceapă (30 g)
- 1/2 căţel de usturoi
- piper
Valori nutriţionale (per porţie)
Instrucţiuni
File de somon cu ierburi:
Spălaţi şi lăsaţi să se scurgă şi să se usuce somonul. Înjumătăţiţi fiecare foaie de plăcintă. Împărţiţi peştele în sferturi, aşezaţi-l pe foaie şi ungeţi uşor cu ulei de măsline. Tocaţi ierburile alese şi presăraţi-le peste peşte. Înveliţi fileul în foaie şi ungeţi colţurile şi partea de sus cu unt topit pentru a nu se usca. Tapetaţi tava de copt cu hârtie pergament de copt (nu cu hârtie cerată). Așezaţi pacheţelele cu plăcintă pe hârtie şi coaceţi la 175°C timp de aprox. 15-20 minute până se rumenesc. Salată de rucola sotată: Spălaţi rucola şi lăsaţi-o să se scurgă şi să se usuce bine. Încălziţi uleiul de măsline într-o cratiţă şi sotaţi rucola. Condimentaţi după gust.
Sosul din muştar de Dijon:
Curăţaţi şi tăiaţi ceapa cubuleţe. Amestecaţi mierea, oţetul şi muştarul folosind un blender şi adăugaţi încet uleiul. Condimentaţi amestecul lichid rezultat. Adăugaţi usturoiul pisat şi ceapa tăiată cubuleţe şi amestecaţi bine.
Pentru a servi:
Preparaţi un pat de rucola sotată pe farfurie şi turnaţi peste sosul pentru salată. Aşezaţi un pachețel cu plăcintă cu somon deasupra. Decoraţi cu o roşie cocktail şi cu creson.
Sfaturi nutriţionale
Dacă aveţi musafiri, puteţi prepara fileurile de somon cu ierburi cu o zi înainte şi le puteţi ţine în frigider, învelite în folie.