Recipes

Ingrediente (10 Porţii)

  • 250 ml smântână (30 % grăsime)
  • 250 ml apă
  • 250 g gris din făină integrală
  • 1 litru lapte integral (3,5 % grăsime)
  • 50 g stafide sultana
  • 40 g zahăr
  • 10 g suc de lămâie
  • coajă de lămâie
  • 1/2 ou, bătut
  • 1 vârf de sare
  • Scorţişoară şi zahăr pentru presărat deasupra

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii188 kcal
Grăsimi12 g
Sodiu80 mg
Carbohidraţii15 g
Proteine5 g
Fosfor125 mg
Potasiu221 mg
Conţinutul de lichid156 ml

Instrucţiuni

Puneţi smântâna şi apa într-o cratiţă şi daţi în clocot. Adăugaţi grisul şi amestecaţi. Continuaţi să fierbeţi grisul la o temperatură scăzută. Spălaţi lămâia şi tăiaţi-o în jumătate. Radeţi coaja unei jumătăţi de lămâie şi stoarceţi sucul jumătăţii de lămâie. Adăugaţi sucul de lămâie, coaja de lămâie rasă, zahărul şi stafidele în gris şi fierbeţi pentru câteva minute. Întindeţi amestecul cu gris pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt şi lăsaţi să se răcească. Scoateţi amestecul din gris din tavă, tăiaţi-l în formă de diamant sau în felii de 2 cm lăţime şi aranjaţi-le pe două tăvi de copt. Acoperiţi feliile de gris cu oul bătut şi puneţi-le în cuptor la 160 de grade timp de 10 minute. La sfârşitul perioadei de coacere, puteţi presăra puţin zahăr şi scorţişoară peste felii.

Sfaturi nutriţionale

Sfat: Puteţi face felii savuroase de gris folosind brânză sau cuburi de şuncă, fără să adaăugați zahărul, scorţişoara şi stafidele