Recipes
Ingrediente (10 Porţii)
- 50 g ceapă
- 50 g praz murat
- 50 g morcovi muraţi
- 100 ml suc de portocale
- 100 ml ulei de măsline virgin
- 1,5 kg pulpă vită (slabă)
- 150 g mere roşii
- vârf de sare
- 50 ml coniac
Valori nutriţionale (per porţie)
Instrucţiuni
Tocaţi legumele (morcov, praz şi ceapă) şi prăjiţi-le în ulei. Apoi adăugaţi carnea tocată. Când carnea îşi schimbă culoarea, adăugaţi sucul de portocale, coniacul şi merele cutăţate şi tăiate cubuleţe. Fierbeţi la foc mic timp de 2 ore. Adăugaţi sare când este gata. Apoi separaţi carnea. Treceţi legumele printr-o presă şi strecuraţi-le. Puneţi carnea într-un bol, adăugaţi sosul deasupra.
Sfaturi nutriţionale
Este important ca anumite legume să fie murate pentru a le reduce conţinutul de potasiu. Se recomandă de asemenea, să fie bine spălate pentru a îndepărta orice urme de sare. Carnea slabă are mai puţină grăsime. De asemenea, controlaţi cantitatea de apă per persoană (care este foarte importantă în controlul fluidelor la pacienţii cu dializă). O porţie de 200 g furnizează aproximativ 150 ml de apă.