Recipes
Ingrediente (4 Porţii)
- 1 kg crap (proaspăt şi întreg)
- 150 g unt topit
Supa albastră:
- 2 l apă
- 2 linguri sare
- Felii de lămâie
- 1/8 l oţet (125 ml)
- 5 linguri vin alb (50 ml)
- 1 linguriţă zahăr
- unt topit
- pătrunjel pentru decor (15 g)
Garnitura:
- 800 g cartofi, tăiaţi, înmuiaţi, prăjiţi
Valori nutriţionale (per porţie)
Calorii833 kcal
Grăsimi51 g
Sodiu348 mg
Carbohidraţii41 g
Proteine48 g
Fosfor785 mg
Potasiu1,810 mg
Conţinutul de lichid660 ml
Instrucţiuni
Fierbeţi supa albastră cu toate ingredientele într-o oală mare timp de 15 minute. Puneţi peştele spălat în supa albastră, opriţi focul şi lăsaţi doar la infuzat. Timp de gătit aprox. 30-40 de minute. Scoateţi peştele din supă şi puneţi-l pe o tavă preîncălzită, turnaţi untul topit peste el şi decoraţi cu pătrunjel şi felii de lămâie. Pregătiţi cartofii ca garnitură conform cărţii de bucate.