Recipes
Ingrediente (3 Porţii)
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 linguri ierburi de Provence uscate
- 1 cățel de usturoi
- 6 cotlete de miel (fiecare având greutatea de 100 g, inclusiv osul)
- Sare de mare (3 g)
- Piper proaspăt măcinat
Valori nutriţionale (per porţie)
Calorii391 kcal
Grăsimi30 g
Sodiu474 mg
Carbohidraţii2 g
Proteine30 g
Fosfor275 mg
Potasiu424 mg
Conţinutul de lichid66 ml
Instrucţiuni
Zdrobiți usturoiul până obțineți o pastă și amestecați bine cu 2 linguri de ulei de măsline și ierburile de Provence. Acoperiți cotletele de miel cu acest amestec și lăsați-le să stea la temperatura camerei timp de 20 de minute. Încălziți într-o tigaie o lingură de ulei. Presărați puțină sare și piper peste carne. Așezați cotletele în tigaie și prăjiți-le la temperatură înaltă timp de aproximativ 2-3 minute; întoarceți-le apoi și prăjiți-le și pe partea cealaltă la temperatură înaltă timp de aproximativ 2-3 minute. Scoateți-le din tigaie, așezați-le pe o farfurie acoperită cu folie și lăsați-le să stea 5 minute, apoi serviți.
În această rețetă sunt 2 cotlete pentru fiecare porție.
Sfaturi nutriţionale
Piureul de cartofi reprezintă o garnitură minunată.