Recipes
Ingrediente (4 Porţii)
- 50 g morcovi
- 500 g tagliatelli din ouă proaspete
- 20 cl smântână maturată (crème fraîche) (30 % grăsime)
- 4 curcani tăiaţi (600 g)
- 1 lingură ulei de arahide
- 2 linguri ulei de măsline
Valori nutriţionale (per porţie)
Instrucţiuni
Încălziţi o cratiţă mare de apă. Când apa fierbe, puneţi pastele la fiert. Când pastele sunt fierte, scurgeţi-le de apă. Spălaţi şi curăţaţi morcovii, tăiaţi-i în felii şi fierbeţi-i într-o cantitate mare de apă timp de 30 de minute. Încălziţi 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie. Când este foarte fierbinte, puneţi morcovii. Într-o altă tigaie, prăjiţi cotletele cu puţin ulei de arahide. După ce carnea este gata, scoateţi cotletele din tigaie şi puneţi smântâna la foc mic. Amestecaţi smântâna cu morcovii. Pe fiecare farfurie, faceţi un pat de tagliatelli şi apoi puneţi smântâna, morcovii şi un cotlet deasupra. Serviţi fierbinte!
Sfaturi nutriţionale
Această reţetă este interesantă privind aportul de proteine necesare pentru a vă menţine masa musculară şi nu are multă sare şi potasiu. Totuşi, are un conţinut mare de fosfor: Nu uitaţi să vă luaţi chelatorii de fosfați!