Recipes
Ingrediente (20 Porţii)
Pentru cornurile cu susan şi in:
- 21 g drojdie proaspătă (½ cub)
- ½ lingură miere
- 400 g apă
- 2 linguri ulei de rapiţă, presat la rece
- 500 g făină
- condimente pentru pâine
- sare de mare
- 30 ml smântână (30 % grăsime)
- 1 lingură de seminţe de susan şi una de seminţe de in
pentru untul din usturoi sălbatic:
- 100 g unt
- 20 g usturoi sălbatic (alternativă: usturoi sau ierburi
- proaspăt tocate)
- 1 lingură suc de lămâie
- sare, piper
Valori nutriţionale (per porţie)
Instrucţiuni
Cornurile cu susan şi in:
Zdrobiţi drojdia proaspătă cu mierea, adăugaţi apă călduţă, uleiul de rapiţă, făina, condimentele pentru pâine şi sarea de mare şi frământaţi timp de 10 minute. Aluatul trebuie să aibă o consistenţă uşor lipicioasă.
Lăsaţi aluatul să crească de două ori volumul său. Apoi frământaţi încă o dată, formaţi cornuri mici, daţi cu pensula cu smântână şi presăraţi cu seminţe de in şi susan. Lăsaţi cornurile să crească încă o dată şi apoi coaceţi timp de 25-30 min, la 200°.Untul din usturoi sălbatic:
Amestecaţi untul până devine spumă. Scoateţi beţele mai groase de la usturoiul sălbatic şi tocaţi foarte fin. Amestecaţi untul, sucul de la lămâie şi condimentele cu mixerul sau cu furculiţa. Adăugaţi usturoiul sălbatic în timp ce amestecaţi. Acum fie umpleţi un vas mic de plastic cu unt din usturoi fie formaţi un rulou pe care îl înveliţi în folie. Acoperit, poate fi păstrat la frigider timp de mai multe zile,
Sfaturi nutriţionale
Untul din usturoi sălbatic cu pâine nu are doar un gust mai bun, dar merge bine și cu carnea la grătar sau ca sos pentru cartofi sau paste.