Recipes
Ingrediente (4 Porţii)
- 40 g bacon tăiat cubuleţe
- 50 g miez de pâine
- 2 fileuri de piept de pui
- 150g fiecare bucată
- 3 linguri ulei
- 150 ml supă de pui
- 200 ml smântână pentru gătit
- 300 g conopidă congelată
- Sare
- 2 linguri sos uşor
- 3 linguri muştar
- 240g orez
Valori nutriţionale (per porţie)
Instrucţiuni
1. Prăjiţi 40 g de bacon tăiat bucăţi într-o tigaie până când devine crocant. Adăugaţi 50 g miez de pâine şi prăjiţi până când devine auriu şi daţi deoparte.
2. Tăiaţi în bucăţi cele 2 fileuri de piept de pui (fiecare de aprox. 150 g), adăugaţi sare şi piper. Sotaţi-le într-o tigaie încinsă cu 3 linguri de ulei până se rumenesc. Turnaţi 150 ml de supă de pui şi 200 ml smântână de gătit (15 %) şi apoi fierbeţi acoperit la foc mic timp de 3 minute;
3. Fierbeţi 300 g conopidă congelată în multă apă fiartă sărată timp de 3 minute, apoi lăsaţi-o să se scurgă bine.
4. Întăriţi sosul, condimentaţi cu sare şi cu 2-3 linguri de muştar mediu-picant. Amestecaţi în compziţie conopida şi încălziţi timp de 3 minute; nu lăsaţi sosul să fiarbă. Presăraţi miezul de pâine şi serviţi.