Recipes

Ingrediente (10 Porţii)

  • 50 g unt
  • 200 ml lapte
  • 75 g făină
  • 2 ouă
  • 1 linguriță zahăr
  • un praf de sare
  • 200 g brânză moale
  • 4-8 lingurițe de miere condimentată (de exemplu, miere de castan) 
  • Puțin unt suplimentar pentru tigaie

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii473 kcal
Grăsimi31 g
Sodiu532 mg
Carbohidraţii29 g
Proteine19 g
Fosfor302 mg
Potasiu240 mg
Conţinutul de lichid103 ml

Instrucţiuni

Prepararea aluatului:

Topiți untul la foc mic. Amestecați bine laptele cu făină până când obțineți o consistență fină, iar apoi adăugați ouă, zahăr și sare și amestecați-le. 

La final, încorporați untul încălzit ușor. Lăsați aluatul să se odihnească timp de aprox. 20 minute.

Tăiați brânza în felii subțiri.

Fierbeți puțin unt într-o tigaie, adăugați un sfert din aluat. În timp ce adăugați aluatul, înclinați tigaia pentru ca aluatul să se distribuie în mod uniform.

Coaceți clătita până când obțineți o culoare galben aurie, întoarceți-o pe cealaltă parte și adăugați 1/4 din brânză pe aceasta. Coaceți-o pe cealaltă parte până când obțineți o culoare galben aurie, așezați clătita umplută pe o farfurie preîncălzită, împăturiți-o și turnați 1-2 lingurițe de miere peste fiecare clătită.

Serviți imediat! 

Coaceți patru clătite umplute una după cealaltă în acest mod.