Recipes
Ingrediente (4 Porţii)
- 500 g cireşe sau alte fructe de sezon
- 3 ouă
- 80 g făină
- 50 g unt sau margarină
- 50 g zahăr sau 5 g aspartam (pentru informaţii: 10 picături = 1 zahăr (5 g) sau 1 linguriţă = 50 g de zahăr)
- 350 ml lapte (3,5 % grăsime)
- 1 lingură rom (opţional)
- 1 plic zahăr vanilat
Valori nutriţionale (per porţie)
Instrucţiuni
Înmuiaţi cireşele timp de 2 ore înainte de a începe reţeta pentru a reduce conţinutul de potasiu. Uscaţi fructele, scoateţi sâmburii. Preîncălziţi cuptorul la 180°C , ungeţi cu unt un vas pentru cuptor. Întindeţi fructele pentru a acoperi fundul formei de prăjitură. Amestecaţi făina, zahărul şi adăugaţi un ou întreg. Adăugaţi 2 gălbenuşuri, untul topit, laptele şi romul, amestecând până când devine un amestec uniform. Bateţi albuşurile până se fac spumă şi adăugaţi treptat amestecul apoi turnaţi-l peste cireşe. Coaceţi 15 minute, apoi scădeţi temperatura la 150°C şi coaceţi alte 20-25 minute în funcţie de cuptor. Presăraţi zahăr vanilat, serviţi cald sau rece.
Sfaturi nutriţionale
¡No olvide tomarse la medicación para reducir el potasio! Este clafoutis se puede elaborar con cerezas o fruta de temporada. Es importante tener en cuenta que la fruta en crudo contiene más potasio que la fruta cocinada (10 cerezas contienen 240 mg de potasio, mientras que 10 cerezas cocinadas contienen 195,3 mg).