Recipes
Ingrediente (2 Porţii)
- 1 lingură de ulei de măsline extra virgin
- 1 căţel de usturoi
- 80 g carne de pui
- 80 g carne de iepure
- 2 cârnaţi de viţel
- 200 g orez
- 1 vârf de sare
- 1 vârf de şofran
- 1 vârf de boia
- 2 ouă
Valori nutriţionale (per porţie)
Calorii833 kcal
Grăsimi38 g
Sodiu697 mg
Carbohidraţii81 g
Proteine40 g
Fosfor516 mg
Potasiu584 mg
Conţinutul de lichid162 ml
Instrucţiuni
Puneţi ulei într-o caserolă de lut. Tocaţi usturoiul şi rumeniţi-l uşor. Adăugaţi iepurele, carnea de pui şi cârnaţii tăiaţi în bucăţi şi un vârf de boia. Sotaţi până când se rumenesc. Adăugaţi orezul şi sotaţi-l puţin. Adăugaţi de două ori mai multă apă decât orez. Lăsaţi să fiarbă până când apa este absorbită şi orezul este uscat (cam 18 minute). Bateţi două ouă şi adăugaţi-le deasupra caserolei. Coaceţi cuptor până când ouăle formează crusta care dă numele acestei reţete.