Recipes

Ingrediente (4 Porţii)

  • 200 g file de vită sau friptură din pulpă
  • 200 g tăieţei sau orez chinezesc
  • 1 lămâiță albă tocată
  • 150 g mazăre
  • 1 căţel de usturoi tocat
  • 2 linguri ulei de arahide
  • 2 linguri ulei de susan
  • 2 linguri suc de lime
  • 1 lingură amidon din porumb
  • 1 linguriţă ghimbir tocat
  • pătrunjel
  • coriandru proaspăt

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii367 kcal
Grăsimi13 g
Sodiu114 mg
Carbohidraţii49 g
Proteine14 g
Fosfor198 mg
Potasiu339 mg
Conţinutul de lichid80 ml

Instrucţiuni

Tăiaţi carnea de vită în fâşii. Acoperiţi cu amidon din porumb diluat într-o lingură de ulei de susan. Adăugaţi lămâiță tocată şi sucul de lime. Daţi la frigider timp de 30 de minute. Spălaţi şi curăţaţi mazărea. Daţi apa în clocot şi introduceţi tăieţeii. Fierbeţi conform timpului de gătire indicat pe pachet. Scurgeţi-i şi adăugaţi o lingură de ulei de susan. Lăsaţi deoparte. Încălziţi 1 lingură de ulei de arahide într-o cratiţă sau într-un wok. Aşezaţi fâşiile din carne de vită cu marinata. Fierbeţi 1 minut, amestecând continuu. Scoateţi carnea şi sucul. Lăsaţi deoparte. Puneţi 1 lingură de ulei în wok şi adăugaţi ghimbirul şi usturoiul, iar apoi mazărea. Lăsaţi să fiarbă timp de aproximativ 2 minute. Amestecaţi tăieţeii, fâşiile de carne şi sucul în compoziţie. Amestecaţi în timp ce continuaţi să fierbeţi timp de 1-2 minute. Condimentaţi cu pătrunjel şi coriandru. Serviţi imediat.