Recipes
Ingrediente (6 Porţii)
- 1 bibilică de aprox. 2 kg, tăiată în 8 bucăţi
- 800 g dovleac proaspăt
- 2 linguri muştar de Dijon
- Coaja rasă şi sucul de la 2 lămâi
- 2 linguri de ulei de măsline
- Piper, oregano, rozmarin, nucşoară
Valori nutriţionale (per porţie)
Instrucţiuni
Prăjirea dovleacului: Preîncălziţi cuptorul la 180-190 °C (marcajul pentru gaz 6-7). Aplicaţi cu pensula ulei pe un vas pentru cuptor. Decojiţi dovleacul şi scoateţi-i seminţele, apoi tăiaţi-l în felii de aprox. 1 cm grosime. Puneţi feliile în vas. Presăraţi ulei, ierburile tocate şi un vârf de nucşoară rasă peste dovleac. Coaceţi în cuptor timp de aprox. 30 de minute. Întoarceţi feliile de dovleac încet pe la jumătatea timpului de coacere.
Prepararea bibilicii
Puneţi bucăţile de bibilică pe grătar sau într-o tigaie neaderentă timp de 6 minute pe fiecare parte. Pielea trebuie să fie bine făcută. Amestecaţi muştarul, coaja şi sucul de la lămâie şi condimentaţi cu piper. Scoateţi bibilica din tigaie şi puneţi-o într-un vas de copt uns cu o linguriţă de ulei. Aplicaţi cu pensula amestecul cu muştar peste bibilică şi coaceţi timp de 20 de minute. Străpungeţi cu o frigăruie bucata de carne cea mai groasă. Dacă curge suc, carnea este prăjită. Serviţi împreună cu bucăţile de dovleac prăjit.