Recipes
Ingrediente (4 Porţii)
- 2 ardei galbeni sau roşii
- 500 g piept de pui, tocat sau tăiat cubuleţe
- 300 g orez alb
- 1 ceapă medie
- 2 căţei usturoi
- 3 linguri ulei
- piper şi oregano după gust
Valori nutriţionale (per porţie)
Calorii488 kcal
Grăsimi9 g
Sodiu90 mg
Carbohidraţii64 g
Proteine36 g
Fosfor374 mg
Potasiu628 mg
Conţinutul de lichid191 ml
Instrucţiuni
Spălaţi bine ardeii. Faceţi o tăietură de sus până jos pentru a crea două jumătăţi egale. Îndepărtaţi seminţele. Fierbeţi în apă fierbinte timp de câteva minute până se înmoaie. Daţi deoparte. Feliaţi subţire usturoiul şi ceapa. Sotaţi într-o tigaie cu 1 lingură de ulei, adăugaţi puiul tăiat şi sotaţi. Apoi adăugaţi amestecul de orez fiert şi condimentele. Umpleţi ardeii cu amestecul de mai sus şi aşezaţi-i într-o tigaie cu 2 linguri de ulei. Dacă mai aveţi material pentru umplutură, aranjaţi-l în tigaie lângă ardei. Coaceţi în cuptor pentru câteva minute până se rumenesc.